Wie zijn wij?

Koor

Zangkoor(ts) bestaat sinds 29 september 2003, gestart als smartlappenkoor met een inmiddels divers repertoire.
Zangkoor(ts) is een 4 stemmige zangvereniging bestaande uit 40 koorleden.
Het koor zingt (merendeels) eigentijds repertoire in fraaie meerstemmige arrangementen. Bekende liederen van Guus Meeuwis worden afgewisseld met bijvoorbeeld wat onbekendere stukken van Gerard van Maasakkers en zeer recente liedjes van Gers Pardoel. Ook zingen we vol enthousiasme Engels-, Spaans- en Franstalige liederen. Het Afrikaanse Syahamba nodigt van nature uit tot meezingen en dansen en zorgt voor een uitgelaten sfeer.

Combo

Luisterliedjes worden afgewisseld met een repertoire, waarbij het combo opvalt met zijn diversiteit aan instrumenten. Naast de accordeon zijn dat viool, dombra (een Russische variant op de mandoline), klarinet, gitaar, snaredrum en djembé.

instumenten

Dirigent

dirigent-200

Zowel koor als combo zingen en spelen onder begeleiding van dirigent Martin Cornelissen.

Martin heeft gestudeerd aan het Brabants Conservatorium in Tilburg met als hoofdvak compositie. Daarnaast heeft Martin cursussen gevolgd met betrekking tot stemvorming en heeft de opleiding tot dirigent lichte vocale muziek afgerond.

Martin heeft al sinds de jaren 60 ervaring met muziek als songwriter, (huis)componist, pianist, gitarist, trombonist, arrangeur en muzikaal leider bij diverse producties.

Bestuur

Voorzitter:
Ellen van der Krabben

Penningmeester:
Els van der Krift

Secretaris:
Hilly Lamlih

PR en communicatie/sponsoring:
Debbie van Alphen/Connie Peeters

Neem ook eens een kijkje op onze Facebookpagina